Lyst på et håndarbeid ute i sola eller inne i regnet?

Sørg for å ha utstyret i orden! Ta en kikk innom Kriblende Gleders nettbutikk!

fredag 12. august 2011

Nuperelle-kors


Jeg klarte det! I går kveld (eller rettere sagt i natt) gjorde jeg ferdig bokmerket jeg hadde begynt på. Nuperelle-kors har liksom vært noe jeg alltid har tenkt at jeg ville lage. Jeg har bladd litt gjennom nettet for å finne et fint mønster, men jeg synes utvalget var noe snevert. Og siden jeg egentlig ikke er den ivrigste mønster-følgeren, så gjorde jeg et forsøk på å designe mitt eget kors. For å redusere muligheten for å mislykkes, så gjorde jeg det ikke så avansert. Men nå har jeg ihvertfall greidd å nuperelle mitt første ordentlige produkt! Kjennes bra...!



Korset nedenfor er jeg veldig glad i. Det har jeg fått av mormor, som har heklet det. Ble nok ganske inspirert til å ta fatt på et nuperelle-kors da. Så det gikk ikke så lang tid, etter at jeg fikk det, før jeg gikk til anskaffelse av nuperelle-skytler.


Var innom biblioteket i dag for å se om de hadde noen nuperelle-bøker. Det hadde de nok ikke, men servicen var upåklagelig! Nå har de bestilt et lass med bøker om nupereller på ulike språk (engelsk, norsk, dansk, svensk) til meg. De ville til og med kanskje kjøpe en bok eller to. Gleder meg til bøkene kommer. Noen var fra 1950-tallet! Jeg er vel mest spent på de eldste. Den siste boka på norsk var fra 80-tallet, om jeg ikke husker feil, så nupereller er nok en ganske sær aktivitet for tiden (i Norge). Men jeg er nesten overbevist om at det kommer til å bli populært igjen, for det er jo veldig lekkert og så er det ganske gøy å holde på med. Tenk så nydelige kort det går an å lage med noen yndige nuperelle-blonder, -rosetter, -sommerfugler og så videre. Og har du en veldig fin heklenål, tynn hekletråd og noen kinderegg (se forrige innlegg), så har du egentlig alt du trenger. Det er bare til å ta en tur innom youtube, så finner du alt du trenger å vite.

3 kommentarer:

Mammaen din :-) sa...

Åååå såååå fint det ble. :-)

mettehobby sa...

Wow!!! Så flinke du e!!! Blei nyydeligt!! <3

Maria sa...

Tusen takk, begge to! :) :)