Lyst på et håndarbeid ute i sola eller inne i regnet?

Sørg for å ha utstyret i orden! Ta en kikk innom Kriblende Gleders nettbutikk!

onsdag 25. juli 2012

Blomstrende vafler


Vi fikk besøk her en ettermiddag, og jeg tenkte jeg skulle lage noen matmuffins til kvelds, men så viste det seg at jeg var tom for både bakepulver og gjær, så da ble det "matvafler" istedet.

Det hele ble gjort "på en slump", som det ofte blir. Jeg ville ha noen sunne og mettende ingredienser, så det jeg hadde oppi var 3 toplommesegg fra Dahls Hønseri, bittelitt sukker, kulturmelk, solsikkeolje, grovt og litt fint (glutenfritt) mel, en riflet gulerot, litt riflet hvitost og en "passende mengde" natron (2-3 ts). Jeg tenkte det kunne være interessant å teste ut hvordan røren ville gjøre seg som muffins, så jeg fylte oppi et brett muffinsformer som jeg satte i ovnen før jeg stekte resten av røren i vaffeljernet. En vossafår-pølse oppå røren, før lokket gikk igjen, fikk vaflene til å se ut som morsomme blomster når de var stekt.

Om du skulle lure på hvordan dette smakte, så var vaflene absolutt spisende, men de fleste, både unge og eldre smaksløker dømte nok muffinsene til vinner denne gang.

Så min erfaring er nå at det er fullt mulig å lage deilige muffins med grov vaffelrøre, gulerot og ost.

2 kommentarer:

mettehobby sa...

Mmmmm...kreativt!! Å så fint du hadde stelt det istand!!

Maria sa...

Tusen takk! :)