Lyst på et håndarbeid ute i sola eller inne i regnet?

Sørg for å ha utstyret i orden! Ta en kikk innom Kriblende Gleders nettbutikk!

mandag 20. august 2012

Nøkkelveske

For en tid tilbake ble jeg så inspirert av en liten heklet pingvin som fungerte som "lomme" for et lite nøkkelknippe. Jeg kan ikke garantere det, men jeg tror det er mulig å få kjøpt disse på den koselige lille butikken til søte Siv Helen: "Bøker og sånn". Nå er jeg av den typen som liker å lage ting selv, pluss at mitt nøkkelknippe er som det man finner i lomma til en vaktmester, (ifølge mamma) så da ville nok pingvinen blitt i minste laget for meg.


Som bildet viser, så har jeg ikke akkurat forsøkt meg på noen pingvin, eller andre morsomme dyr. Jeg har bare laget en liten veske til nøklene. På bildet over ser man at selve nøkkelknippet henger i en egen snor, som går gjennom et hull i toppen av veska, som vist nedenfor. Det er denne patenten jeg har hentet fra nøkkel-pingvinen. Det er bare til å dra veska ligg opp, og nøklene kommer til syne. Enkelt og greit.


For at nøklene skal henge på plass i veska, men likevel enkelt kunne tas helt ut, så har jeg heklet en liten hempe, som har funnet veien gjennom snora. Hempen klamrer seg rundt halsen på en knapp.

Man kan jo spørre seg hva som er hensikten med en egen veske til nøklene. For min del, synes jeg nøkkelknippet mitt ser litt rotete ut, pluss at jeg ikke liker når det skraper borti mobiltelefonen eller andre veske-ingredienser, og sist men ikke minst, så synes jeg det er lettere å finne denne rosa, myke saken i bunnen på veska, enn det nakne nøkkelknippet.


Vesken er heklet rundt og rundt med fastmasker. Bortsett fra trekant-lokket, som er heklet fram og tilbake (med fastmasker). Knappene er fra en gammel boks stappfull av mange spennende knappe-skatter. Jeg valgte noen sorte, for å røffe opp det rosa litt.


Lenken, eller snora er heklet på en litt spesiell måte som jeg eksperimenterte meg fram til:

  1. Hekle 3 luftmasker
  2. Hekle en stav i første luftmaske
  3. Hekle 3 luftmasker
  4. Hekle en stav i de to trådene som utgjør toppen av forrige stav.
  5. Gjenta fra punkt 3. til ønsket lengde.
Tips! Denne metoden kan også benyttes til å lage blonder og kanter, for eksempel som en del av en blonde eller kant. Da kan det bli fint om man hekler flere luftmasker og en stav (gjør som i beskrivelsen over, bare hekle 4 eller 5 luftmasker i stedet for 3), eller om man bytter ut staven med en fastmaske. 

Om metoden benyttes til en kant, så må "lenken" festes til det som skal kantes på et eller annet vis. For eksempel med en fastmaske mellom hvert lenkeledd. Vær kreativ og prøv!Knuten på enden er laget for at det skal være enkelt å få tak i lenken når nøklene er "ute".

Ha en fin kveld og en strålende uke!

2 kommentarer:

Glede sa...

Den var søt og genial ;)Må prøve meg på den når jeg blir litt mer viderekommende hehe.

Maria sa...

:) Ser på bloggen din at du hekler litt du også :) spennende å se hva du kommer til å lage i framtiden...!