Høsten er kommet. Ingen tvil om det! Men denne uka har vi hatt noen fantastiske høstdager med deilig sommertemperatur. Og epletrærne innbyr til innhøsting av den friske og anvendelige frukten. Hva smaker vel for eksempel bedre enn varm eplepai med vaniljeis?
Den viktigste råvaren ble hentet en dag tidligere i uka. Hele gjengen var ute på "eple-slang" på gården til bestefar. Dette var veldig kjekt for både små og store.
Det var ikke så mye vi tok med oss, men det rekker til en pai eller to eller tre... Det kan jo være kjekt med flere utflukter!
Søndagens dessert-valg var altså enkelt i dag. Jeg målte ikke opp ingrediensene, men her kommer en omtrentlig oppskrift på eplepaien:
Jeg skrelte seks små epler og la dem i en skål med vann og sitronsaft, for at de ikke skulle bli brune.
Så smeltet jeg melange, mellom 50 og 100 gram, vil jeg tro.
I en egen skål hadde jeg
ca 3 dl store havregryn,
ca 1 dl grovt (f.eks glutenfritt) mel,
ca 1 dl sukker,
1 ss vaniljesukker,
litt pepper,
1-2 ts kanel.
Jeg blandet det tørre med den smeltede melangen, og det ble en litt tykk, men ikke altfor fast deig/røre. Prøv deg frem. Jeg har ikke målt opp ingrediensene!
Eplene skar jeg opp i båter og la dem utover i en ildfast form. Deretter klattet jeg røren utover på toppen. Den dekket ikke eplene fullstendig, men fløt fint utover under stekingen.
I ovnen på nederste rille 180 grader i 25-30 minutter.
Resultatet: Varme epler med krispy, smakfull topping.
Er veldig fornøyd med resultatet, så dette vil jeg anbefale deg også å prøve!
Tips: Sure epler gir veldig god smak!
Serveres varm med vaniljeis, og nytes alene eller sammen med venner eller familie :) Så, vel bekomme, håper det vil smake!
3 kommentarer:
Å, den så veldig god ut:) Må prøves snart...<3<3
Mmmm så kjempegodt ut <3
Hei, dere :) Det smakte veldig godt, ja :) Ønsker dere en fin kveld og helg!
Legg inn en kommentar