Lyst på et håndarbeid ute i sola eller inne i regnet?

Sørg for å ha utstyret i orden! Ta en kikk innom Kriblende Gleders nettbutikk!

søndag 16. oktober 2011

Nuperelle-utstyr


Denne fine boksen har jeg fått av mamma, og her er god plass til nuperelleutstyret jeg bruker:


Her er en vanlig nuperelleskyttel i blått, en skyttel med uttakbar spole og "heklekrok" pluss en liten plastbeholder, som egentlig har inneholdt et par engangshansker. Denne siste er veldig praktisk, fordi det er plass til mer tråd i den og man slipper arbeidet med å træ tråden.

Den blå skyttelen er den som er mest behagelig å bruke, men denne er det mest tungvint å træ.

Jeg vil absolutt anbefale skyttelen med krok, fordi denne er enkel å træ og kroken er en nødvendighet når nuperelle-buer eller -ringer skal festes i de små pikotene. I tilleg er kroken praktisk å ha om en knute må tas opp igjen. Plastbeholderen kan nok være litt stor til at den får toppkarakter i hvor behagelig den er i bruken. Men den er faktisk ganske god å jobbe med! Kinderegg kan også brukes.

Når det gjelder tråd, så bruker jeg tynn hekletråd. Det er viktig at tråden ikke er for løst tvinnet, og hekletråden fungerer veldig bra.

Har du ikke prøvd å slå nupereller før, så er det ikke så vanskelig. Det finnes mange gode filmer på nettet, for eksempel på youtube. Bare søk på det engelske ordet tatting, så lærer du det nok snart :)

Ingen kommentarer: