Lyst på et håndarbeid ute i sola eller inne i regnet?

Sørg for å ha utstyret i orden! Ta en kikk innom Kriblende Gleders nettbutikk!

søndag 22. mai 2011

Spennende håndarbeidsteknikker

For en stund siden hørte jeg om gimping, at det er en gammel teknikk der arbeidet vokser raskt! Inspirerende? Ja! Jeg tok turen til Håndarbeidshjørna i Skudeneshavn, og der fikk jeg tak i gimpegaffel. På baksiden av den stillbare gimpegaffelen stod det helt grunnleggende hvordan man starter. På biblioteket var de så greie å skaffe meg kopier fra en gammel håndarbeidsbok der det stod litt om gimping.  Så etter litt fundering, så fant jeg ut av det.
Nå er jeg godt i gang med et teppe i hårete, lyst ullgarn som jeg har fått av min "svigerfarmor". Det er bare det at det blir litt smalt. Lengden er ca 160 cm, bredden blir nok 60-70 cm. Det fant jeg ut ved å veie gimperemsene og resten av garnet. Det er mulig jeg hekler en kant rundt teppet i et annet garn, så blir det både lengre og bredere. Det er jo deilig med et stort og godt teppe. Jeg er ganske betatt av rosa, så kanskje jeg lander på det, vi får se! Sånn ser det ut så langt:


Det blir et ganske lett teppe, men på tross av alle hullene, så er det faktisk veldig lunt. Det er ikke spesielt enkelt å få det jevnt og fint når det er så hårete, så jeg ser fram til å prøve meg på gimping med en litt bedre tråd. Men jeg gimper nå i vei.

Da jeg var på Håndarbeidshjørna, så fant jeg også noen små "nupperelle-redskaper". De fikk det virkelig til å krible i fingrene! Jeg har, helt siden jeg var liten, vært betatt av de nydelige nupperelle-produktene som det går an å lage. Bare se hva jeg fant på bloggen Little Grey Bungalow:Så siden jeg var i gang med nye teknikker, så kjøpte jeg to sånne redskaper. Den ene hadde en liten heklenål i enden. Den andre var vel mer standard, tror jeg. Jeg har sett litt på hvordan det gjøres, og ofte brukes det faktisk to skytler (jeg tror det er det det heter), så da får jeg nok nytte av dem begge to. Siden jeg forsøker så godt jeg kan å gjøre ferdig påbegynte prosjekter før jeg starter på nye, så ligger nupperelle-utstyret på vent. Men det gir faktisk mye glede bare å glede seg til noe, så jeg har holdt ut til nå. Og når tiden er inne, så er det mange gode opplæringsfilmer på youtube. Her er en:


Noen som lar seg inspirere?

3 kommentarer:

Henriette sa...

Så kjekt at du ska få det t å kribla i fingrane!! Eg glede meg t å bli inspirert, og har jo allerede blitt oppmerksom på ein(for meg) ny teknikk...spennande!! glede meg t å se ferdig resultat:)å glede meg t å se dokke om ikkje lenge nå:Dklem

Maria sa...

Haha :) Huff, nå føler jeg ansvaret siger ned over skuldrene! :) Må ta forbehold om at kanskje ikke alle blir inspirert og kjenner det kribler, men er du som meg, så skal det ikke særlig mye til :)

Maria sa...

Gleder meg veldig til å treffe igjen dere også! Blir kjekt :)