Lyst på et håndarbeid ute i sola eller inne i regnet?

Sørg for å ha utstyret i orden! Ta en kikk innom Kriblende Gleders nettbutikk!

søndag 26. juni 2011

En kakenytelseDa min veldig gode, kjære mamma hadde bursdag denne uken, laget jeg blant annet denne kaken, som jeg kan anbefale til alle vanilje- og sjokoladeelskende ganer. Den er glutenfri og består av en kokos/cornflakes-marengs, gul vaniljekrem og sjokoladekrem.

Jeg tok utgangspunkt i Islandskake med svisker på www.detsoteliv.no. Hvis du ikke har besøkt denne siden før, så måå du bare ta deg en tur innom! Kan ikke tenke meg at det finnes bedre side for kakeoppskrifter, ihvertfall ikke på norsk.

Ja, utgangspunktet for den gul-brune kakenytelsen er altså islandskaken. Men jeg byttet ut halvparten av kokosen i bunnen med cornflakes (siden jeg ikke hadde nok kokos). Dette fungerte meget godt! Jeg droppet sviskene og fløtekremen. Så egentlig er det kun den gule kremen og delvis bunnen som er til felles med islandskaken. Jeg elsker sjokolade og klarer nesten ikke unngå å ha sjokolade i eller på kakene mine. Ikke noe unntak denne gangen, så jeg kokte opp litt fløte (ca 2 dl?) smeltet ca en plate kokesjokolade pluss litt kakao oppi. Lot det hele stå kaldt til neste dag, pisket det og sprøytet det "sirlig" på kaken. Det er smaken som er det viktigste da, og mine smaksløker var ihvertfall vel tilfreds med resultatet. Denne kaken kommer nok i reprise :)

3 kommentarer:

Anonym sa...

ja den såg god ut :-)
d e kjekt me alle oppdateringene på bloggen- stiiligt skyggebilde av deg :)

Maria sa...

Takk, takk :)

mettehobby sa...

Mmmmm!! Så kjempegod ut!!