Vi pakket inn kjeksene i cellofan, som jeg kom over en gang. Sløyfen er bare en strimmel av et stripete innpakningspapir som jeg brettet på langs. |
Eldstemann og jeg laget noen havrekjeks i dag som vi hadde med oss på besøk. Disse er veldig enkle å lage, og fant fort veien ned i magene. Oppskriften har jeg funnet på havregrynspakken, den lettkokte. Men jeg bruker like gjerne store havregryn til disse kjeksene. Nå er dessverre oppskriften borte fra havregrynspakken. Men her kommer den:
175 g smeltet margarin
4 dl havregryn
1 1/2 dl hvetemel
2 dl sukker
1 stort egg
Bland det tørre godt. Ha det tørre og egget i margarinen. Rør massen godt sammen. Settes på smurt plate (eller bakepapir) med teskje. Stekes ca 15 minutter ved 175 grader C midt i ovnen, til de er gyldne. Avkjøles på rist.
Tips!
Kjeksene blir ekstra gode med litt krydder, som for eksempel pepper, kanel, allehånde, nellik... Bruk fantasien :) og smak gjerne på deigen om den er passe krydret.
4 kommentarer:
Å! Har aldri tenkt på at det går an å bruke krydder som pepper på kjeks! Så kreativt kommet på! :) Kjempefint innpakket da! Tenker nok har var veldig fornøyd med resultatet :)
*Tenker nok han var veldig fornøyd med resultatet* skulle jeg skrive tilslutt. :) Gikk litt vel fort i svingene her ;)
Nam! Nå blir d havrekjeks til helgen! Jeg vil tro det smaker godt med mørk kokesjokolade i deigen også!? :-)
Takk for det, mettehobby :) Kan tro han var fornøyd, ja!
Miriam, det hørtes kjempegodt ut med kokesjokolade i! Det vil jeg også prøve :) God ide!
Legg inn en kommentar