Lyst på et håndarbeid ute i sola eller inne i regnet?

Sørg for å ha utstyret i orden! Ta en kikk innom Kriblende Gleders nettbutikk!

onsdag 7. desember 2011

Juleforberedelser

Hei!

Lenge siden sist nå! Tiden flyr i disse førjulstider. Dagene er jo mye kortere enn for noen måneder siden, så de timene det er lyst må vi skynde oss ut og få litt frisk luft. Spesielt nå de siste dagene når været er så fantastisk! Her i Etne speiler en stjerneklar himmel seg i den glitrende, hvite snøen. Temperaturen nettopp nå er minus åtte komma seks og det kjennes... Brrr... Jeg måtte rett og slett fyre i ovnen i dag. Og da ble det deilig og varmt i hele huset. Når huset i tillegg fylles med julesanger er stemningen fullkommen.

Denne skjønne engelen i yndig positur har jeg fått til bursdagen min av de flotte damene i søskenbarnklubben.


Nå tenker jeg litt på når juletreet skal tas inn i varmen. Det står klart på terrassen i potte. Jeg gravde det opp fra hagen for en ukes tid siden, fant en lang, og skummelt spinkel, stige som rakk sånn ca halvveis opp på terrasse-gelenderet. Så tok jeg tak i toppen på treet og drog det med meg opp i stigen forbi halvannen etasje. Svingte det litt så det fikk fart på seg, og slengte det over gelenderet. Så slengte jeg meg selv over kanten og tenkte jeg skulle gå ned i hagen igjen via trappene inne. Men som de normalt sett er, så var selvfølgelig terrassedørene låst. Dermed måtte jeg klatre ned igjen den vei jeg kom opp, med noe skjelvende knær. Men treet, det står nå fint plantet i en potte på terrassen. Tok bildet før snøen kom... :


Jeg må ærlig innrømme at jeg har sett finere tre. Det er nok langt fra perfekt. (Dere skulle sett baksiden! Ha-ha-hehe) Men siden jeg prøver å stå i mot bruk og kast-mentaliteten og treets plassering i hagen også var ganske uperfekt, så skal det nå få tjene som juletre i år, og kanskje til neste år og årene etter det. Forhåpentligvis blir det finere for hvert år, for jeg har planer om å klippe det til, om det overlever årstidene på terrassen. Jeg måtte nemlig kutte endel av røttene for at det skulle passe i krukka... Uansett... denne julen bør det nok helst stå i et hjørne eller noe... så får bakside være bakside.


Når det gjelder baking er jeg nå godt i gang, vil jeg si (etter min egen målestokk, i hvert fall). Vi har bakt noen egenkomponerte kokos/kakao-kjeks, som min sunne, sukkerfiendtlige mann faktisk så ut til å like. Pepperkaker er i boks, og det samme er risbollene.


Jeg tenker ellers å lage peanøttkjeks med sjokolade, havremakroner og delfiakake med marsipan. Og muligens noe peppermyntekonfekt, og kanskje "brente mandler". Så får vi se, hva fremtiden faktisk bringer... :) Vi skal i hvert fall kose oss, mens vi gleder oss til jul.


Tror jeg legger ut noen oppskrifter etterhvert, om dagene blir lange nok... ;)


2 kommentarer:

Mamma sa...

Jammen har du stått på. Så koselig å lese alt. Men det hørtes helsefarlig ut det med juletreet. Vær forsiktig. Måå få tid å komme innom før jul. Lykke til med kreative dameamling i kveld. Klem fra mamma

Anonym sa...

Så koooseligt å følge med ka så skjer
hos dokke i Etne - det va nok litt
av et syn når du slengte treet øve
rekkverke :)) kos dokke med julekakene :)

klem fra farmor